Vihmaste ilmade parim turgutaja, porgandi-ingveri püreesupp on meeldiv, maitsev ja tervislik vaheldus meie igapäevasele toiduvalikule. Seda on lihtne valmistada ja sisaldab lihtsaid ning odavaid komponente.
1kg porgandit
üks pöidlapikune ja kahe pöidla jämedune ingverijupp
kuivatatud koriandrit
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 köögivilja puljongikuubik
100g toorjuustu
pisut õli praadimiseks
maitseks soola ja pipart
kaunistuseks rohelist sibulat, peterselli, koriandrit, soovi korral ka fetajuustu
Lõika väikesteks tükkideks pestud ja kooritud porgandid. Pane pott tulele ning prae potipõhjas õli sees tükeldatud sibul ja küüslauk. Kui need on klaasjaks läinud, siis lisa 1l vett, puljongikuubik, kooritud ja tükkideks lõigatud ingver, 1/2tk kuivatatud koriandrit ning porgandid. Keeda umbes 25 minutit, kuni porgandid on nii pehmed, et neid on võimalik kahvli või noaga läbi torgata. Seejärel võta pott tulelt ning püreesta supp saumikseriga siledaks. Üks väike soovitus ka- kui sa pole kindel, kui tugevat ingveri mekki sa supile soovid, siis võid osa ingveritükki enne püreestamist välja võtta ning lisada neid jooksvalt vastavalt sellele, kui tugevat ingveri maitset soovid. Kui põhikomponendid on püreestatud, siis lisa toorjuust ja sega see supi hulka. Kui see ei taha supis seguneda, võid kasutada taas saumikseri abi.
Maitsesta soola ja piparaga ning kaunista hakitud rohelise sibula, peterselli ja eelkõige koriandriga ( kaks esimest võid ka ära jätta, kuid värske koriander on “must have”). Võid lisada supile ka fetajuustu kuubikuid.
Head isu!